Prijs Waterverzachter

5 factoren die u moet overwegen bij het kopen van een waterverzachter aan de beste prijs

Een goede investering maken voor een waterverzachter kan soms een moeilijke beslissing zijn: u wil immers kiezen voor de beste waterverzachter aan de beste prijs.

Als het gaat om de brede markt van waterverzachters is dit zeker het geval (er zijn immers heel  wat modellen en prijzen van waterontharders om te vergelijken).

Daarom is het van groot belang dat u als alle klant informatie bij elkaar zoekt, voordat u tot een investering overgaat.

Een deel van deze zoektocht bestaat uit het beter leren kennen van de verschillende aspecten van een waterverzachter.

Natuurlijk is het zo, dat als een potentiële klant een waterverzachter zoekt, de prijs van de waterverzachter een belangrijke factor is.

Prijs waterverzachter: een waterverzachter kost rond de 1,250 euro tot 1,500 euro, afhankelijk van de grootte van het toestel, de capaciteit, de werking (mogelijkheden) en zo meer …

Bij Aqua Service beschikken we ook over heel compacte toestellen, zoals een waterverzachter voor op een appartement, aan zeer interessante prijzen.

Bij Aqua Service koopt u een waterverzachter immers zonder tussen, dus rechtstreeks van fabrikant, dus aan fabrieksprijzen.

Aarzel dus nu en ontvang alle informatie en vooral de prijzen van onze verschillende waterverzachters.

Maar er zijn dus nog een heleboel andere factoren omtrent waterverzachters die net zo veel aandacht verdienen…

Het is de bedoeling van dit artikel om u, als lezer en potentiële koper van een waterverzachter te informeren waar u op moet letten om (naast de prijs van de Aqua Service waterverzachters) om een goede beslissing te nemen.

Laten we echter eerst eens naar hard water kijken, zodat u weet wat het is en hoe waterhardheid gemeten kan worden.

Wat is hard water en hoe wordt het gemeten?

Prijs waterverzachter Aqua Service

Wanneer het grondwater door het land stroomt, verzamelt het onderweg stenen en mineralen die calcium, magnesium en andere ionen aan het water afgeven.

Deze ionen lossen op in water en geven het de kenmerken van hard water.

De term ‘hard water’ verwijst naar het residu dat achterblijft als het water verdampt.

Calcium en magnesium laten een bezinksel achter van onoplosbaar zout, wat slecht weg te vegen valt.

Wanneer het water verzacht is door het ionenverwisselingsproces van een waterverzachter, waarbij de calcium- en magnesiumionen verwisseld zijn voor natriumionen, laat het water een zacht bezinksel van oplosbaar zout achter, wat makkelijker schoon te maken is.

Gedurende het verzachtingsproces van hard water met een waterontharder worden bijna alle mineralen die hardheid veroorzaken zoals calcium en magnesium, in het geheel verwijdert of vervangen door natriumionen.

Waterverzachters kunnen ook een klein gedeelte van het ijzer en mangaan uit ruwe water verwijderen.

Doorgaans veroorzaakt hard water een aantal problemen, die de prijs van een waterverzachter  kan rechtvaardigen.

Laten we een paar van deze problemen bekijken, voordat we verder gaan naar de factoren, die moeten bijdragen aan uw investeringsbeslissing om een waterverzachter te kopen aan de beste prijs.

Problemen veroorzaakt door hard water

Aqua Service Waterverzachters

Hard water is de oorzaak van verschillende schoonmaakproblemen, die het huishouden heel lastig maken.

Schoonmaakproblemen ontstaan meestal, als hard water schoonmaakproducten verhindert vuil of vet te verwijderen.

Na verloop van tijd kunnen de mineralen die als residu achterblijven op voorwerpen die met hard water gewassen zijn, problemen opleveren.

Eén van deze problematische voorwerpen, die lijden onder hard water is kleding.

Als de was gedaan wordt in hard water, kunnen de kleren er hard en groezelig uitkomen.

Witte kleding, die vaak gewassen is in hard water, krijgt een grijze waas. De kleding kan zelfs makkelijker gaan scheuren.

Een andere huishoudelijke taak die negatief beïnvloed wordt door hard water is de afwas.

Op glazen en borden, die gewassen zijn met hard water zitten vaak witte vlekken, zelfs nadat ze schoongemaakt en afgedroogd zijn.

Bovendien laat hard water een laagje witte aanslag achter op badkamertegels, muren, douchedeuren of –gordijnen en badkuipen.

Hierdoor zien dingen er vaak vies uit en is het zeer moeilijk weer te verwijderen.

Er blijft ook aanslag van hard water achter in waterleidingen en apparaten, waardoor hun levensduur verminderd wordt.

Na verloop van tijd functioneren deze apparaten minder goed, omdat het residu een kalkaanslag veroorzaakt.

Kalkaanslag in apparaten, zoals wasmachines, afwasmachines, waterkokers en andere apparaten, die regelmatig water gebruiken en armaturen, zoals kranen en douches, blijken vaak niet meer schoon te krijgen.

Dit vermindert niet alleen de prestaties van de machines, maar lijdt ook tot roestvorming en doet het materiaal sneller slijten.

Bovendien is de prijs van een waterverzachter gerechtvaardigd, omdat het installeren ervan beter voor je huid gaat zijn.

Dit komt, omdat in bad gaan in hard water een droge, witte waas op de huid en droog en hard haar tot gevolg heeft.

Zacht water, dat bewerkt is door een waterverzachter is vriendelijk voor huid en haar en omdat het zeep en shampoo wel goed laat schuimen en het de zeepresten goed van de huid verwijdert, zodat de huid gladder aanvoelt en het haar zachter is dan ooit.

Veel bedrijven van waterverzachters geven ook aan dat u veel geld bespaart wanneer u een waterontharder in uw huis gebruikt.

Dit is een ander aspect van de waterverzachter en de hardwaterproblemen, die het oplost.

Bijvoorbeeld: hard water verhindert de werking van wasmiddelen, zepen, shampoos en andere schoonmaakproducten.

Dit betekent dat u er veel van nodig heeft om iets van een resultaat te bereiken.

Als de huishoudelijke klusjes gedaan worden met zacht water, worden de uitgaven voor schoonmaakproducten sterk teruggeschroefd.

Bovendien wordt het functioneren van apparaten, waterleidingen en kranen enorm verbeterd als het water omgezet wordt in zacht water; gebruikers kunnen zo veel geld besparen op potentiële reparaties en vervangingen.

En vergeet niet het geld dat bespaard wordt op de energierekening, omdat alle apparaten beter gaan werken.

Dit was een overzicht van de voornaamste problemen, die veroorzaakt worden door hard water en waarvan consumenten op de hoogte moeten zijn.

U weet nu weer precies waarom u een waterverzachter nodig hebt en waarom de prijs van een waterverzachter op zich u nooit mag tegenhouden.

Laten we nu eens kijken naar andere aspecten, die niet te maken hebben met de prijs, maar die wel een rol kunnen spelen bij het besluit om een waterverzachter (aan een goede prijs uiteraard) aan te schaffen.

Factoren waarom een investering in een waterverzachter de moeite loont !

Er is, voor de potentiële koper, een variëteit aan elementen, die invloed uitoefenen op de beslissing om te investeren in een waterverzachter of ontkalker (naast de prijs).

Hieronder worden een aantal van deze factoren besproken, waaronder de, vaak de zwaarst meetellende, factor, de prijs van de waterverzachter.

1. Waterverzachters vergelijken: mogelijkheden van waterverzachters

De mogelijkheden van een waterontharder hangt vooral af van het type waterverzachter dat u kiest.

Er zijn momenteel een flink aantal waterontharders op de markt, met verschillende manieren en technieken om huishoudelijk hard water om te zetten naar zacht water.

De veelheid aan keuzes kan verwarrend zijn en kan het keuzeproces bemoeilijken.

Dit hoeft echter niet het geval te zijn als u  vooraf goed vooronderzoek doet over het onderwerp, voordat u de markt opgaat.

Weten uit wat voor model waterverzachter u kunt kiezen en het proces van hard water verwerking begrijpen zal u erg helpen.

De meeste waterverzachter zullen een proces van ionenverwisseling gebruiken om hard water in zacht water om te zetten.

Dit gebeurt door middel van een pekeltank gevuld met harskorrels, waar zich natriumionen aan gehecht hebben.

Als het harde water door de tank stroomt, laten de natriumionen los en vervangen de calcium- en magnesiumionen in het harde water.

Na een aantal van dit soort bewerkingscycli zijn de natriumionen opgebruikt en dienen geregenereerd te worden.

Dit gebeurt door de tank uit te spoelen en een zoutpekel te gebruiken om het natriumgehalte weer op te laden.

In sommige waterverzachters gebeurt dit proces automatisch.

Dit betekent, dat de ontkalker zelf bepaalt wanneer het natriumgehalte te laag is en oplading nodig is.

Sommige waterontharders hebben een handbediening of zijn halfautomatisch en eisen van de gebruiker dat hij zelf het natriumgehalte in de gaten houdt en het omspoelen en regenereren zelf doet.

Als de gebruiker deze mogelijkheden eenmaal weet, wordt het een stuk eenvoudiger om een keuze te maken voor een waterverzachter die het beste past bij uw huishoudelijke eisen.

Houdt u er rekening mee dat een ander type waterverzachter een andere prijs kan hebben.

2. Waterverzachter prijs

Ongetwijfeld één van de belangrijkste overwegingen bij het investeren in een waterverzachter is de prijs van de waterverzachter.

Normaal gesproken kost een waterverzachter voor huishoudelijk gebruik tussen de 950 en 1.400 Euro, afhankelijk van de mogelijkheden en de hoeveelheid water die bewerkt moet worden.

De prijs van een waterverzachter voor commercieel gebruik hangt af van de behoeften van de bedrijfsruimte en kan besproken worden met de klant.

De kosten van een waterontharder voor een fabriekshal verschilt bijvoorbeeld van de prijs van hetzelfde systeem voor een restaurant.

Klanten moeten bovendien niet alleen de aankoopprijs van de waterverzachter in overweging nemen, maar ook bijkomende kosten voor de levering en de installatie.

De installatie van een waterverzachter is relatief simpel voor de meeste modellen, maar kan een hele klus worden als de waterverzachter niet goed ingesteld wordt.

Het behoeft wat loodgieten en montage, wat het beste gedaan kan worden door een professional en dat brengt weer kosten met zich mee.

Er zijn fabrikanten van waterverzachters, die een gratis of goedkope installatie en levering bieden, dus hou dit in de gaten.

Dit zijn niet de enige kosten met betrekking tot de aanschaf  en het gebruik van een waterverzachter.

Gebruikers moeten zich er altijd van bewust zijn dat er exploitatiekosten zijn bij het gebruik van veen waterverzachter.

Zo zijn er bijvoorbeeld de kosten van het zout, dat nodig is om de pekeltank met een natriumoplossing op te laden.

Houdt u er rekening mee dat de prijs van de waterverzachters niets zegt over het functioneren ervan.

Een middelmatig geprijsd systeem kan veel beter werken dan een duurder systeem.

De prijs van een waterverzachter moet u er niet van weerhouden er één aan te schaffen.

De besparingen in kosten en de vele voordelen die een waterontkalker geeft, wegen aanmerkelijk veel zwaarder dan de kosten die u maakt bij de aankoop …

Het is een slimme investering, die ook op lange termijn erg gunstig is.

Een waterverzachter is op het eerste oog misschien een dure aankoop (rond de duizend euro of iets meer), maar als er goed onderzoek wordt gedaan naar de verschillende prijzen, wordt de juiste keuze voor de juiste waterontharder een stuk eenvoudiger.

Het loont beslist om een waterverzachter aan te kopen voor uw woning. Aarzel niet en vraag een gratis prijsofferte aan bij Aqua Service en maak kennis en vergelijk onze vele modellen en prijzen.

3. Grootte en capaciteit van de waterverzachter

Dit is, na de prijs, een andere belangrijke overweging om in acht te nemen bij de definitieve keuze van uw waterontharder.

De grootte en de capaciteit van de waterverzachter moet afhangen van de hoeveelheid water, die uw huishouden dagelijks nodig heeft voor alledaagse taken.

De hoeveelheid zacht water voor huishoudelijke klussen als schoonmaken, de was doen en de vaat wassen plus de hoeveelheid water, die de leden van het huishouden gebruiken om in bad te gaan, bepalen de capaciteit die nodig is voor de waterverzachter.

Onderzoek hoeveel water uw huishouden per dag en per jaar verbruikt en kies een waterontharder wat daarop aansluit.

Zoals eerder aangegeven verandert de prijs van de waterverzachter, wanneer de capaciteit groter wordt.

4. Merk van de waterverzachter zelf

Nog een cruciaal element om te onthouden bij de keuze van een waterverzachter is het merk waarin u gaat investeren.

Aangezien er een groot aantal merken waterverzachters op de markt zijn, is het belangrijk goed onderzoek te doen, voordat u een keuze maakt welke ontkalker aan te schaffen.

Er zijn verschillende online blogs en forums, die u kunnen helpen bij het kiezen van een goed merk.

Hier vindt u bijvoorbeeld nuttige ervaringen van Aqua Service waterverzachter klanten die informatie geven over de prijs, prestaties en effectiviteit van onze waterverzachters.

Sommige websites, zoals deze van Aqua Service, bevatten meningen en ervaringen van klanten, die behulpzaam kunnen zijn.

Als u voor een bepaald merk kiest, zorg er dan voor dat u de prijzen en mogelijkheden van de verschillende waterverzachters kent, zodat u de juiste keus kunt maken.

Aqua Service produceert zelf een groot aantal verschillende waterverzachters en is momenteel een prominent en betrouwbaar merk in gans België.

Wij beschikken immers over meer dan 100,000 klanten in België.

Waterverzachters aan de beste prijs bij Aqua Service

5. Onderhoud en bediening van de waterverzachter

Voordat u in een waterontharder investeert, moet u er voor zorgen dat het systeem, dat u aanschaft een minimum aan onderhoud nodig heeft voor het dagelijkse functioneren.

Het onderhoud van waterverzachters zit hem voornamelijk in het bijvullen van het zout van de waterverzachter voor het opladen van de pekelsolutie.

Bij handmatige- en halfautomatische modellen moet de gebruiker ook de regeneratiecyclus, indien nodig, zelf opstarten.

Als de watertest die uitgevoerd wordt voor de installatie van de waterverzachter en hoog percentage aan ijzer laat zien in het ruwe water, is er meer periodiek onderhoud nodig om de waterverzachter optimaal te laten werken.

Dit komt omdat de ophoping van ijzer in de waterverzachter het verzachtingsproces kan hinderen.

Om dit te voorkomen, moet u eventueel een  ontijzeraar installeren, die het ijzergehalte uit het water verwijdert, voordat het door de waterverzachter bewerkt wordt.

Het kan ook nodig zijn de pekeltank periodiek schoon te maken.

De frequentie van deze reiniging hangt af van de puurheid en de kwaliteit van het onthardingszout dat gebruikt wordt om de tank voor het verzachtingsproces op te laden.

Het ventiel en het vlottermechanisme moeten ook op reguliere basis gecontroleerd en schoongemaakt worden om de waterverzachter optimaal te laten werken.

Tot slot: Een waterverzachter is meer dan de prijs

De prijs van een waterverzachter is zonder twijfel een belangrijk aspect, maar door goed geïnformeerd te zijn over de andere factoren kan u de beste keuze maken.

Door de verschillende, bovengenoemde factoren te kennen, kan Aqua Service u helpen met het kiezen en het kopen van een waterverzachter een goede prjjs (inderdaad: fabrieksprijs), die bij u past.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in:
Type Persoon
Waar heeft u ons gevonden?