Service & Onderhoud waterverzachter

Omdat Aqua service rechtstreeks met u samenwerkt, bieden wij al onze producten heel voordelig aan.
Productie, levering, installatie, onderhoud waterverzachter: we doen alles zelf. Van tussenpersonen is geen sprake, wat de prijs serieus drukt.

Bovendien hebben we heel wat technische medewerkers klaarstaan die met plezier uw drinkwatersystemen en/of waterverzachters onderhouden en herstellen.

Heeft u dringende hulp nodig bij een probleem? Herstelling of onderhoud Waterverzachter of drinkwatersysteem? Onze firma heeft een uitgebreid netwerk van technici over het hele land. Op die manier zijn we in een zeer korte tijd ter plaatse.

Service en onderhoud waterverzachters

Een waterontharder onderhouden kost nauwelijks moeite. Aqua Service reinigt en controleert uw toestel elk jaar. Als het nodig is, vervangen wij ook versleten onderdelen. Zo blijft de ontkalker optimaal werken.

U hebt geen toestel van onze firma, maar laat wel reinigingszout door ons leveren? Dan bekijken wij tijdens het bezoek of uw verzachter nog volledig in orde is. We houden onder andere de instellingen voor u in het oog, zodat ze aangepast blijven aan uw verbruik. Het zout voor de waterverzachter kan u gemakkelijk opnieuw bestellen.

Waterverzachter Onderhoud: Hoe doe ik het zelf?

Natuurlijk kan u ook zelf geregeld checken of alles nog in orde is. Doe dat minstens één keer per jaar. Wij overlopen graag met u even hoe dat moet:

Stap 1: Meet de waterhardheid

De waterhardheid is geen constante. In de zomer is het water bijvoorbeeld kalkrijker. Dat komt omdat er meer krijt in het water terechtkomt, terwijl de bodem net droger staat. Daarom is het handig om nu en dan te meten hoe het juist zit. Pas eventueel enkele instellingen van het toestel aan als u een verschil merkt.

Stap 2: Reinig alle onderdelen

Controleer en reinig de volledige machine. Daarvoor moet de verzachter in principe uit elkaar gehaald worden. Zo kan u elk onderdeel grondig aanpakken en eventueel vervangen. Wij raden af om dat klusje zelf te doen. Veel mensen slagen er niet in de ontkalker weer in elkaar te zetten. U laat dit gedeelte beter aan een professional over.

Stap 3: Controleer het zout

Haal een voorraad reinigingszout in huis om het apparaat op tijd bij te vullen. Zorg dat de hoeveelheid nooit onder het aangeraden minimum komt. Overdrijven is aan de andere kant ook niet nodig. Teveel van het zilte goedje in één keer zorgt voor klonters. Vergeet niet geregeld het reservoir te reinigen, anders begeeft plots heel de ontharder het. Blijven er resten in de bak zitten? Verbrokkel ze dan om het zout veilig te verwijderen. Een goed hulpmiddeltje daarbij is heet water.

Stap 4: Test het ventiel

Die klep regelt de doorstroom van het water. Het zorgt dat het leidingwater de machine inloopt en gefilterd water daarna de buizen bereikt. Als dit deeltje niet werkt, zit je dus met een vrij serieus probleem.

Stap 5: Ontsmet de ontkalker

Merk je groenigheid in het apparaat? Dan hebben bacteriën hun weg naar binnen gevonden. Dat gebeurt niet vaak, maar het kan. Wat je nu moet doen, is de machine een goede beurt met ontsmettingsmiddel geven. Je gebruikt het best chloor. Preventief desinfecteren kan ook nooit kwaad.

Stap 6: De nacontrole

Bent u geen enkele stap vergeten? Staan alle instellingen correct? Uw water is zacht? Uw apparaat werkt zonder storingen? Dan mag u zeggen dat u klaar bent met het onderhoud. Merkt u dat er toch iets loos is, contacteer dan zeker een technicus voor de herstelling of het onderhoud van uw waterverzachter!

Zout waterverzachters

Service en onderhound drinkwatersystemen

Kocht u één van onze drinkwatersystemen aan? Dan geniet u 2 jaar lang van een omniumverzekering. Om de 4 á 6 maanden komen wij gratis langs om uw toestel grondig te reinigen.

Laat het ons zo snel mogelijk weten als u hulp nodig hebt met het systeem. Misschien is er ergens een lek ontstaan? Of vermoedt u dat er iets niet goed werkt? Dan sturen wij onmiddellijk iemand van de technische dienst langs. Maak u geen zorgen over de prijs, dat valt allemaal onder de garantie.

Zit u met vragen of bent u ergens ongerust over? Contacteer dan onze dienst na verkoop. Onze medewerkers staan u met plezier bij.

Interesse in een waterverzachter? Vraag gerust een gratis prijsofferte.

Onderhoud waterverzachter

Service en onderhoud regenwaterrecuperatie

Kocht u één van onze recuperatiesystemen voor regenwater aan? Dan geniet u 2 jaar lang van onze garantie. Een regenwaterput heeft gelukkig niet veel onderhoud nodig. Nu en dan moet u even de bodem checken of er geen afval achtergebleven is, maar dat komt niet erg vaak voor. Het valt ook makkelijk weg te halen.

Een regenwaterput met filter hoeft maar om de 3 of 4 jaar gereinigd te worden. We raden af om dat zelf te doen, u vraagt beter één van onze technici om dat klusje te klaren. Beslist u toch om de touwtjes in handen te nemen? Zorgt dan dat er steeds iemand bij is. Dan kan die persoon alarm slaat als er wat misloopt.

Hoe u precies te werk gaat? Wij sommen het vlug op:

1) Pomp de waterput volledig leeg.
2) Reinig de wanden en bodem met een hogedrukspuit of – pistool. Vermijd chemische producten.
3) Zuig het water van de hogedrukreiniger en het overgebleven slib weg uit de bodem.
4) Desinfecteer de put met een neutraal ontsmettingsmiddel.
5) Vul de put deels met leidingwater voor het weer hemelwater begint te verzamelen.

Laat het ons zo snel mogelijk weten als u hulp nodig hebt met het systeem. Misschien komt er een onaangename geur uit de regenwaterput? Of vermoedt u dat er iets niet goed werkt? Dan sturen wij onmiddellijk iemand van de technische dienst langs.

Zit u met vragen of bent u ergens ongerust over? Contacteer dan onze dienst na verkoop. Onze medewerkers staan u met plezier bij.

Interesse in een Regenwater Recuperatiesysteem? Vraag gerust een gratis prijsofferte.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in: