waterverzachting icoon

Professionele waterverzachter

Waterverzachter voor Professioneel Gebruik

Ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen zijn plekken waar mensen naartoe gaan om zich veilig te voelen. We zijn op deze plekken op ons kwetsbaarst en daarom is het niet meer dan normaal dat wij van deze plekken verwachten dat ze aan de hoogste standaard voldoen wat betreft veiligheid.

Sommige locaties hebben last van wat we noemen ‘hard water’, water met een hoger percentage aan magnesium, ijzer en calcium dan normaal water. Hard water heeft de neiging een vlies achter te laten op elke oppervlakte waarmee het in aanraking komt, wat in de loop van de tijd opbouwt en schadelijk kan worden. Dit omvat alles wat in aanraking komt met dit water, zoals pijpleidingen, huishoudelijke apparaten, keukens, badkamers, kleding en gereedschappen om maar een aantal te noemen.

Deze opbouw tast deze artikelen over tijd aan, waardoor het water dat er door komt niet langer voor consumptie geschikt is. Daarom moeten plekken als ziekenhuizen extra voorzichtig zijn met het soort water dat ze gebruiken. Hier komen waterverzachters goed van pas.

Wat is een Professionele Waterverzachter?

Een waterverzachter laat al het water door een harde zoutlaag stromen waardoor de schadelijke mineralen in het water worden vervangen door zout. Dit stroomt dan door de leidingen, waardoor het beter is voor consumptie. Er zijn twee manieren om het water te verzachten. De ene manier is het op zout gebaseerde systeem, zoals boven beschreven, de andere manier is het ontkalkingsproces. De zout gebaseerde manier gebruikt normaal gesproken sodium of waterstof.

Ontkalking is het proces waarbij magneten gebruikt worden om een elektromagnetisch veld in de waterleiding te creëren dat reageert op de mineralen in het water, waardoor hun chemische samenstelling wordt veranderd. Deze mineralen komen bovendrijven in de watertank in plaats van opgelost te worden in het water, waarmee ze hun schadelijke effect verliezen.

Ontkalking is een goedkoper alternatief, die doet wat hij moet doen zonder het water zelf te verzachten. Deze optie is het beste voor mensen die niet teveel zout binnen mogen krijgen, bijvoorbeeld patiënten met een hoge bloeddruk. Beide opties zijn geschikt voor ziekenhuisgebruik, de laatstgenoemde echter is de wat veiliger optie. Als u meer informatie wilt of wat hulp kunt gebruiken kan Aqua Service u, via de website of telefonisch, informatie bieden over waterverzachters.

Verschillende soorten commerciële verzachters die gebruikt kunnen worden
Er is een grote variëteit aan verzachters die gebruikt kunnen worden in gezondheidsinstellingen. Het eerste dat u moet bepalen is de omvang van het gebruik. U heeft de informatie nodig over het aantal kamers, patiënten en personeel dat op dagelijkse basis gebruik maakt van het water De waterverzachters van Aqua Service zijn er in verschillende soorten en maten.

Vervolgens moet bepaald worden hoe hard het water precies is. Dit kan met een meet set die u in de winkel kunt kopen (verkrijgbaar bij de meeste ijzerhandels), een professionele technicus of met gemeentelijke papieren over het onderwerp. U kunt deze informatie vinden in u lokale bibliotheek of online.

Dan moet het soort verzachter gekozen worden. U kunt kiezen tussen handmatig, automatisch of halfautomatisch. U kunt tevens liezen tussen een op zout gebaseerde optie of één die zout vrij is. De meeste locaties kiezen een combinatie van de systemen, waarbij verschillende mechanismen gebruikt worden op verschillende plekken in het gebouw, afhankelijk van wat voor soort patiënten het water gebruiken en de hoeveelheid ervan. Indien er bijvoorbeeld patiënten zijn die problemen hebben met betrekking tot zoutconsumptie, kunnen op deze afdelingen gebruik gemaakt worden van ontkalking.

Het is zaak een kosten effectieve, simpele en betrouwbare optie te kiezen, die bij uw behoefte past. Om de beste optie te kiezen moet u onderzoeken wat uw eigen eisen zijn en welke mogelijkheden er beschikbaar zijn op de markt. Als u online informatie zoekt, kunt u een top vijf maken met opties die het beste bij uw eisen passen en deze bedrijven telefonisch benaderen om te zien welke het beste bij u past. Aqua Service waterverzachters zijn er in verschillende prijsklassen en keuzes in mechanismen, dus vergeet hen niet op uw lijstje te zetten.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in: