Regenwaterrecuperatie icoon

Regenwaterrecuperatie voor thuis

Regenwaterrecuperatie-Aqua-recup-1
Aqua Recups
Regenwaterrecuperatie-Filters
Filters
Regenwaterrecuperatie pomp
Pompen

Regenwater: Tal van huishoudelijke toepassingen

Hemelwater heeft tal van toepassingen in het huishouden. Bij heel wat karweitjes kan u perfect regen gebruiken in plaats van leidingwater. Denk maar aan de auto wassen, het gazon sproeien of uw woning een stevige poetsbeurt geven. Als u daar geen stadswater voor hoeft te gebruiken, scheelt dat ongelofelijk op de eindfactuur. We sommen even enkele cijfers op. Zo heeft u een idee van hoeveel u kan besparen.

  1. De gemiddelde Vlaming gebruikt 1.300 liter water per jaar om zijn of haar tuin levend en wel te houden.
  2. U gaat elke dag ongeveer 7 of 8 keer naar het toilet. Bij het doorspoelen stroomt 5 tot 12 liter water richting riool. Per persoon is dat minimum 35 liter perfect drinkbaar water. Op jaarbasis op z’n minst 12.775 liter. Een enorme verspilling. U duwt gewoon niet na elk plasje op de knop? Een goeie tactiek. Maar wat als u het systeem ook op regenwater laat werken?
  3. De ramen lappen, het huis boenen, de vloer dweilen, … . Hoeveel liter water daar precies inkruipt, hangt af van de poetsman of -vrouw in kwestie. Maar u weet zelf ook dat het heel veel is. Gewoon al de auto onder handen nemen vraagt met gemak 100 liter.
  4. Huishoudtoestellen vragen een enorm waterverbruik. Zo zit u bij een wasmachine makkelijk aan 8.500 liter per jaar, afhankelijk van hoeveel wasjes u draait in een week. Bij de vaatmachine ligt dat getal gemiddeld op 11.700 liter.
  5. Het gros van de mensen neemt graag elke dag een heerlijke douche. We geven ze groot gelijk. Maar wist u dat 5 minuten douchen ongeveer 55 liter water vraagt? En laten we eerlijk zijn, we staan allemaal graag wat langer in de cabine. Een bad nemen is al niet beter, dan komt u op 110 liter. Ook hier brengt regenwater soelaas. Opgelet: ondanks de grondige filtering is de vloeistof niet hygiënisch genoeg om u mee te wassen. Een extra desinfectiesysteem is dus nodig.

Interesse in onze installaties? Vraag gerust een gratis prijsofferte.

regenwaterrecuperatie voor thuis
Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in:

Zoekt u een regenwaterrecuperatiesysteem voor professioneel gebruik?