Waterverzachter Prijs: 12 Redenen Waarom de Prijs van een Waterverzachter te Rechtvaardigen is

Veel mensen klagen over dat ze water hebben wat te zuur smaakt om te drinken en water dat anders ruikt dan zou moeten. Anderen zien hun huishoudapparatuur en meubilair schade oplopen en de rest bemerkt thuis een grote toename in het gebruik van schoonmaakmiddelen en zeep. Apparaten gaan minder lang mee en het is niet precies duidelijk waarom. Huidproblemen als eczeem komen steeds vaker voor en uw haar voelt vaak droog en ruw aan na het douchen. De reden van al deze problemen? Hard water!

Kies daarom voor een Aqua Service waterverzachter aan de beste prijs.

Waterverzachters Prijs

Hoe Brengt Hard Water Ons Schade Toe?

Mensen zijn zich er heel lang niet van bewust geweest dat water ook vervuild kan raken, niet met vuil, maar met mineralen uit de aardkorst. Bedrijven als Aqua Service hebben dit essentiële onderdeel van watergebruik, namelijk dat water vol kan zit met aardmineralen, proberen toe te lichten. Niet veel mensen weten dat wanneer water uit de grond komt mineralen, zoals Calcium en Magnesium, zich aan het water hechten en op deze manier hard water vormen. Zowel Calcium als Magnesium bevatten positief geladen ionen, die hen helpen aan het water vast te blijven kleven, waardoor de efficiëntie van het water afneemt.

Hoe is dit Probleem Op Te Lossen?

Aqua Service Waterverzachter

In dit nieuwe tijdperk heeft de ontwikkeling van waterverzachters plaatsgevonden. Deze waterverzachters kunnen ervoor zorgen dat mensen water kunnen krijgen dat vrij is van deze mineralen. Deze waterverzachters zijn geavanceerde mechanieken, die deze taak in perfectie kunnen vervullen. De prijs van een waterverzachter voor thuisgebruik varieert van 950 tot 1500 Euro. De prijs hangt af van de mogelijkheden en de hoeveelheid water, die bewerkt moet worden. De prijs kent een groter verschil wanneer het gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden en hangt dan af van factoren als behoeften van de klant en van het bedrijf.

Veel mensen blijven een beetje sceptisch over de prijs van een waterverzachter en laten zich hierdoor afschrikken er één in huis te installeren. Ze vergeten echter hoeveel voordelen het gebruik van een waterverzachter met zich meebrengt en hoe deze voordelen de prijs totaal rechtvaardigen. Aan de hand van de volgende punten wordt het de consument duidelijk wat de redenen zijn achter de gegeven prijzen van de op de markt beschikbare waterverzachters.

12 Redenen Waarom de Prijs van een Waterverzachter te Rechtvaardigen is | Waterverzachter prijs

1. Kosten

Het klinkt misschien als een verrassing, maar hard water speelt een grote rol bij het hoger worden van uw kosten. Als u verder leest, begrijpt u wat het verschil in gebruik is tussen hard water en zacht water en hoe dit een groot effect heeft op uw huishoudrekeningen. U kunt een grote terugloop zien in de hoeveelheid geld, die u uitgeeft voor energiekosten, maar ook in het geld dat u betaalt voor huishoudproducten. De prijs van een waterverzachter is een eenmalige investering, als het eenmaal in uw huis geïnstalleerd is, begint het direct met het terugdringen van allerlei extra kosten die u misschien anders had moeten betalen!

2. Geen Kalkaanslag Meer

Kalkaanslag? Waterverzachter.

U geeft misschien liever 950 tot 1500 Euro uit voor een waterverzachter dan de rest van uw leven tegen overal kalkaanslag in huis of uw bedrijf te moeten aankijken. Hard water is de belangrijkste reden van vlekken en verstoppingen in de douche en gootsteen. Het staat er ook om bekend dat het kalkaanslag doet ophopen in waterleidingen, waardoor het water nog meer vervuild raakt dan dat het al is. Een waterverzachter verhelpt dit probleem door Calcium en Magnesium uit het water te halen, zodat het weer prima geschikt is voor het doen van huishoudelijke klusjes. Zacht water helpt u bij het eenvoudig verwijderen van kalkaanslag bij u thuis.

3. Apparaten

Vraagt u zich af waarom sommige apparaten bij u thuis er in één keer mee ophouden? Nee, het is niet de fout van het bedrijf dat het apparaat leverde, maar het is de fout van het water dat u gebruikt. Calcium en Magnesium, zoals eerder vermeld, reduceren de efficiëntie van water, waardoor apparaten meer water nodig hebben dan dat ze eigenlijk aankunnen.

Hierdoor gaan apparaten vaak stuk of moeten regelmatig gerepareerd worden. Zacht water zorgt ervoor dat de apparaten de juiste hoeveelheid water gebruiken en verlengt hiermee de levensduur van apparaten als wasmachines, afwasmachines, koffiezetapparaten en nog veel meer. De prijs van een waterverzachter is volkomen te rechtvaardigen als u al uw apparaten ermee veilig houdt!

4. De Prijs van een Waterverzachter Vs De Prijs van een Loodgieter

We weten allemaal hoe vervelend het is om een loodgietersbedrijf te bellen en hen keer op keer te moeten betalen voor het verwijderen van verstoppingen in onze waterleidingen. Hard water zorgt, door de ophoping van mineralen, dat de waterleidingen verstopt raken. Dit verstoort het hele leidingensysteem in huis en kan zelfs de hele watertoevoer blokkeren. Door een waterverzachter te installeren bespaart u zich een hoop gedoe en een hoop kosten die het keer op keer laten komen van een loodgieter met zich meebrengt. Hard water zal nooit stoppen met het blokkeren van de leidingen!

Waterverzachters Prijzen & Info – Aqua Service

5. Persoonlijk Verzorging

Het grootste voordeel dat u haalt uit het geld dat u betaalt voor een waterverzachter, is dat u weer een schone en gladde huid krijgt. Het is bekend dat hard water ervoor zorgt dat de huid zo uitdroogt dat het tot huidziektes kan leiden. Zacht water is schoon en puur en zorgt ervoor dat uw huid altijd gezond en zacht blijft. Net als bij de huid, heeft zacht water ook een gezonde werking op uw haar. Hard water kan het haar beschadigen en het droog en breekbaar maken, terwijl zacht water uw haar zacht en glanzend maakt. Afdoen op uw persoonlijke verzorging is geen optie en dus is het zaaks om thuis een waterverzachter te installeren.

Infoprijzen waterontharders | prijs waterverzachter aqua service | waterverzachters | waterverzachters vergelijken | waterverzachters merk

6. Productverbruik

We hebben hierboven reeds vermeld dat u door een waterverzachter aan te schaffen, bespaart op heel veel andere zaken. Door hard water is het voor zeep en shampoo moeilijk om te schuimen en u verbruikt hierdoor veel meer zeep en shampoo dan nodig en moet dit soort producten dus ook veel vaker kopen. Als u thuis een waterverzachter heeft, is er altijd zacht water beschikbaar waarmee zeep en shampoo beter schuimen en die dus langer meegaan. Niet alleen zeep en shampoo, maar ook het gebruik in schoonmaak- en wasmiddelen zal teruglopen, omdat ook deze producten veel slechter oplossen in hard water dan in zacht water en zo in hard water het wassen een lastige klus maken.

7. Kleding

We geven vaak veel geld uit voor die ene perfecte jurk. Echter, na één keer wassen zit deze onder de vieze vlekken. Ook hier is de reden weer het gebruik van hard water. Calcium en Magnesium laten vlekken achter op stof waar ze mee in aanraking komen en zo gaan deze stoffen veel minder lang mee. Zacht water, aan de andere kant, maakt kleding zacht aanvoelend, witter, helderder en veel schoner. Zacht water laat uw kleding perfect intact en laat geen sporen na in de stof. Het voordeel van het gebruik van een waterverzachter gaat verder dan alleen de overweging om de prijs.

8. Vaatwerk

De afwas doen is voor veel mensen een vervelend klusje, net als de vaatwasser inruimen. Na al dit gedoe is het erg frustrerend als de borden eruit komen met vlekken en een zweem van viezigheid. Dit wordt wederom veroorzaakt door de Calcium en Magnesium. Deze mineralen hechten zich aan het vaatwerk en vormen daar grijze vlekken, waardoor de was nog eens gedaan moet worden. Wilt u veel tijd besparen en uw vaatwerk in één keer schoon krijgen? Het enige wat u hoeft te doen is te investeren in een waterverzachter en u krijgt een perfect systeem waarmee dit soort problemen in één keer opgelost zijn en u altijd de beschikking heeft over schoon water.

9. Energiekosten

Een bedrag van 950 tot 1500 Euro voor een waterverzachter is bijna niets in vergelijking met de enorme hoeveelheden geld, die u moet betalen voor energierekeningen. Hard water maakt het waterverwarmers, boilers en andere apparaten moeilijk goed te kunnen functioneren. Het resultaat is dat deze apparaten veel energie verbruiken om de verhindering door de Calcium en Magnesiummineralen tegen te gaan, waardoor heel veel energie wordt verspild. Bij gebruik van zacht water kunnen de energierekeningen teruglopen met soms wel 30%. Zacht water bevat geen schadelijke mineralen waardoor waterverwarmers gewoon goed hun werk kunnen doen! Zacht water zorgt er ook voor dat waterverwarmers veel langer meegaan dan wanneer hard water gebruikt wordt.

10. Geld Besparen vs Wat te Doen met Die Vieze Badkamer

Waterverzachter: Offerte?

Misschien een wat suggestieve titel, maar zonder waterverzachter zal uw badkamer altijd vies blijven. Dit komt, omdat hard water ervoor zorgt dat de badkamervloer vies blijft en de douchputjes verstopt raken. U kunt ook kalkaanslag aantreffen op de badkamerdeuren en douchecabines en snel door de hele badkamer. Dit zorgt ervoor dat u uren en uren bezig bent met het schoonmaken van de badkamer, die vaak niet eens na één keer helemaal schoon is. Dit probleem kan gemakkelijk verholpen worden door het gebruiken van hard water te vervangen door zacht water!

11. Schoner Milieu

Een van de beste voordelen van een waterverzachter geïnstalleerd hebben in huis of in uw bedrijf, is dat u een vervuiling vrije omgeving heeft. Het gebruik van hard water staat bekend als vervuilend en stoot broeikasgassen uit. Zacht water gebruiken, zonder alle schadelijke mineralen die een probleem zijn in het milieu, zorgt ervoor dat het milieu beter wordt en maakt van u een eco-vriendelijk persoon!

12. Schoon Drinkwater

Drinkwater dat rijk is aan Calcium en Magnesium is geen pretje, omdat de mineralen ervoor zorgen dat het water zuur en bitter gaat smaken. Waterverzachters geven zacht water dat veel beter te drinken is en iedereen goed gehydrateerd houdt.

Nu u alle redenen heeft kunnen lezen, zult u begrijpen wat de redenering is achter de prijs van een waterverzachter. Misschien vraagt u zich af hoe een waterverzachter precies werkt en hoe deze precies de voordelen levert, zoals hierboven genoemd.

Het Mechanisme van een Waterverzachter

Het merendeel van de waterverzachters werkt volgens een systeem dat we ionenverwisseling noemen. In dit systeem worden de ionen van Calcium en Magnesium vervangen door Natriumionen of door Kaliumionen. De harstank van de waterverzachter laat het water doorstromen en laat het harde water in contact komen met de harskorrels, die de Natrium- of Kaliumionen bevatten. De ionen van deze zouten zijn veel groter in aantal dan de Calcium- en Magnesiumionen en kunnen dus eenvoudig deze onttrekken uit het water en hun plaats innemen. Hierdoor wordt het harde water bewerkt tot zacht water.

U moet er wel rekening mee houden dat deze zoutionen opgeladen moeten worden en u zoutzakken moet toevoegen aan de harstank. Dit herladen van de zoutionen kan met drie verschillende systemen. Het automatische systeem heeft geen menselijk handelen nodig en herlaadt de ionen op regelmatige basis. Het tweede systeem is computergestuurd en laat de gebruiker het herladingsproces starten, wanneer het nodig is en wordt dus door de gebruiker bediend. Het derde en meest frequent gebruikte systeem is het DIR systeem (demand initiated regeneration ofwel regeneratie als het systeem dat vraagt). Bij deze systemen wordt het waterverbruik gemeten en wordt er alleen maar herladen als het waterverbruik een bepaald niveau bereikt.

 Uw Rol in dit Proces

Uw rol als gebruiker is belangrijk bij het kiezen van de juiste waterverzachter voor de juiste prijs, die aan al uw behoeften voldoet. Hier volgen en paar tips waardoor u beter zult begrijpen wat u kunt doen in het hele proces.

Mensen moeten eerst meten wat het niveau van het harde water is bij hen thuis of op het bedrijf. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een testkit, die door bedrijven als Aqua Service geleverd worden en waarmee u het niveau kan meten. Hierdoor komt u erachter hoe vervuild uw water is en of u echt wel een waterverzachter nodig heeft of niet.

Ieder huishouden en elk bedrijf verbruikt een andere hoeveelheid water en heeft verschillende behoeften. Huishoudens die uit veel mensen bestaan hebben grotere waterverzachtende systemen nodig, net zoals kleine huishoudens genoeg hebben aan een normale of kleine waterverzachter. U moet weten en meten hoeveel water uw huishouden of kantoor verbruikt, zodat u weet wat voor een formaat waterverzachter u nodig heeft. Om het eenvoudig te maken: neem het aantal mensen in het huishouden en vermenigvuldig dit met 280. Nu hebt u het aantal gebruikte liters wat dan vermenigvuldigt moet worden met het niveau van waterhardheid dat u berekend heeft. Zo kunt u bepalen wat de juiste grootte en capaciteit moet zijn van het systeem dat u thuis wilt gebruiken.

Houdt u er rekening mee dat er bepaalde gezondheidsvoorwaarden zijn bij het gebruik van een waterverzachter. Mensen met een zoutvrij dieet moeten weten dat de Calcium- en Magnesiumionen vervangen worden door Natrium. Als u niet teveel Natrium binnen mag krijgen, kunt u er ook voor kiezen om in plaats daarvan Kaliumchloride te gebruiken.

Een waterverzachter kan ervoor zorgen dat uw leven en uw taken veel eenvoudiger worden dan u ooit voor mogelijk hebt gehouden. Mensen realiseren zich niet wat voor een schade hard water aanricht en denken daarom geen waterverzachter nodig te hebben. Hoe sneller u erachter komt hoe schadelijk hard water kan zijn, hoe sneller u in actie kunt komen om uzelf, uw familie en al uw bezittingen veilig te houden. U moet zo snel mogelijk een waterverzachter installeren om een einde te maken aan uw problemen.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in:
Type Persoon
Waar heeft u ons gevonden?