waterverzachting icoon

Wat kost een waterverzachter?

Wat kost een waterverzachter?

De aankoopprijs van een waterverzachter

Een waterverzachter is een investering, dat is niet te ontkennen. Maar wel één die binnen de vijf jaar terugverdiend is. Best mooi, zeker als u weet dat het toestel 15 tot zelfs 25 jaar dienst doet. U haalt er dus 10 á 20 jaar pure winst uit.

Maar wat kost een waterverzachter nu eigenlijk? Over het algemeen tussen de 1.250 en 1.790 Euro voor een degelijk toestel. Bij een industrieel toestel kan dat oplopen tot de 3.000 euro of meer. Die prijs hangt natuurlijk sterk af van verschillende factoren. Hoe groot is het apparaat? Welke mogelijkheden biedt het? Welke capaciteit heeft het? Enzovoort.

Ook eventuele extra onderdelen spelen een rol. Bij sommige professionele klanten is bijvoorbeeld een ontijzeraar nodig. Dat komt omdat het ijzergehalte in het water te hoog ligt en zo het verzachtingsproces hindert.

En het onderhoud van een waterontharder?

De aankoop is één ding, maar vergeet ook de onderhoudskosten niet. Die zijn gespreid over 3 vlakken:

  • Water
    Om de harsen geregeld schoon te spoelen, is water nodig. Voor een gemiddeld gezin komt dat op +/- 3.600 liter per jaar. Dat getal is natuurlijk afhankelijk van factoren als de grootte van uw gezin, de hardheid van het water, hoe vaak een spoeling nodig is, welk soort zout u gebruikt, noem maar op.
  • Regeneratiezout
    Om de harsen geregeld schoon te spoelen, is ook zout nodig. Voor een gemiddeld gezin komt dat op +/- 60 kilo per jaar. Dat getal is natuurlijk afhankelijk van opnieuw factoren zoals de grootte van uw gezin, de hardheid van het water, hoe vaak een spoeling nodig is, welk soort zout u gebruikt, enzoverder.
  • Stroom
    Veel waterontharders hebben weinig tot geen stroom nodig. Doorsnee toestellen maken gebruik van hydraulische druk op de waterleiding. Met andere woorden: er komt geen elektriciteit bij kijken. Meer geavanceerde exemplaren hebben een elektronische timer om het reinigingsproces te sturen. Dat vraagt wel een beetje stroom, maar het blijft beperkt.

Totaalprijs van een goede waterverzachter

Het prijskaartje van een waterverzachter speelt natuurlijk een grote rol in de aankoop. Het is geen avontuur waar u zich zonder nadenken instort. Een weloverwogen keuze is van groot belang. 

Aqua Service is een expert en marktleider sinds 1970 op dit gebied en staat u graag bij. Wat meer is: wij kunnen u het gepaste toestel bieden voor uw gezinssituatie, zo kan u optimaal besparen.

Omdat wij rechtstreeks met u samenwerken, bieden wij al onze producten heel voordelig aan. Productieleveringinstallatieonderhoud: Aqua Service doet alles zelf. Van tussenpersonen is geen sprake, wij geven u alles aan de fabrieksprijs.

Wat kost een waterverzachter
Wat kost een waterverzachter?

Lees verder:

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in: