Om kostbaar hemelwater op te vangen, Heb je verschillende mogelijkheden. Je kan een regenput plaatsen, een ton gebruiken, of zelfs kiezen voor een handig waterzaksysteem dat perfect past op zolder, in een kruipruimte of in de kelder.

Een regenpomp en filtersysteem

Hydra Rainmaster Trio regenwaterfilters

Het verzamelde hemelwater wordt vervolgens efficiënt beheerd met behulp van een regenpomp en een geavanceerd filtersysteem. De voorfilter scheidt grotere verontreinigingen, zoals bladeren, takken en slib, terwijl de nafilter microben en bacteriën uit het water verwijdert. Ongeveer tien procent van het oorspronkelijke regenwater, samen met alle onzuiverheden, wordt afgevoerd.

Het nu gereinigde water wordt opgeslagen in een speciale tank en van daaruit naar verschillende aftappunten gepompt. Dit zorgt ervoor dat het hemelwater veilig en efficiënt wordt gebruikt in je leidingen, die speciaal zijn ontworpen voor het verwerken van hemelwater.

Drinkwater en regenwater worden steeds gescheiden

Het is van essentieel belang om te benadrukken dat de leidingen voor drinkwater en hemelwater altijd strikt gescheiden blijven. Hemelwater bevat stoffen die agressief kunnen zijn voor bepaalde materialen, zoals koper en zink. Daarom raden we altijd het gebruik van kunststofleidingen aan om hemelwater veilig door te laten stromen.

Dit hele recuperatieproces wordt nauwkeurig geleid en gecontroleerd door een geavanceerd besturingssysteem. Als de watertank leeg is, schakelt dit systeem automatisch over naar kraantjeswater, zodat je altijd van water voorzien bent.

Interesse in een regenwaterfiltering systeem?

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend prijsvoorstel.