Zout nodig voor je waterverzachter? Met 53 jaar ervaring en meer dan 100.000 tevreden klanten zijn wij dé toonaangevende zoutleverancier in België. Elke dag verzorgen wij meer dan 350 zoutleveringen. Al ons onthardingszout voldoet aan de Europese norm EN973 type A. Dit is de hoogst mogelijke zuiverheidsklasse!

0
0
0

Zout bestellen


Snelle levering gegarandeerd! Contacteer ons en wij bezorgen jou vrijblijvend onze scherpste prijzen.

Welk type zout is het meest geschikt voor jouw waterverzachter?


Er zijn verschillende soorten zout die kunnen worden gebruikt in een waterverzachter. Hier zijn de drie meest voorkomende soorten:

  • Regulier onthardingszout:
    Dit is het meest gekozen type zout voor waterontharders. Het bestaat uit natriumchloride en is zeer effectief in het verminderen van waterhardheid. Regulier onthardingszout is verkrijgbaar in korrel- of tabletvorm. Het wordt vaak gekozen vanwege de betaalbaarheid en de brede beschikbaarheid ervan.
  • Zeezout:
    Zeezout wordt gewonnen uit zeewater en is een natuurlijker alternatief voor regulier onthardingszout. Het bevat vaak extra mineralen en sporenelementen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid. Sommige mensen geven de voorkeur aan zeezout vanwege de vermeende voordelen van deze extra mineralen. Hou er echter rekening mee dat zeezout meestal iets duurder is dan regulier onthardingszout.
  • Kaliumchloride:
    Voor diegenen die een natriumarm dieet volgen of zich zorgen maken over de impact van natrium op het milieu, kan kaliumchloride een geschikt alternatief zijn. Kaliumchloride werkt op dezelfde manier als natriumchloride om water te verzachten, maar het bevat geen natrium. Het is belangrijk op te merken dat kaliumchloride meestal duurder is dan regulier onthardingszout.

Bij het kiezen van het juiste type zout voor jouw waterverzachter is het raadzaam om de handleiding van je waterontharder te raadplegen. Deze handleiding biedt vaak specifieke richtlijnen en aanbevelingen met betrekking tot het type zout dat het beste bij jouw waterverzachter past. Als je twijfelt, is het altijd verstandig om contact met ons op te nemen. Wij adviseren je graag verder.