Waterontkalkers en hun voordelen

Het primaire doel van een waterontharder is het ontharden van water door calcium- en magnesiumionen te vervangen door natrium- of kaliumionen. Deze eerstgenoemde ionen dragen bij aan de hardheid van water, en een waterontkalker zorgt voor de normalisatie van het drinkwater door aanzienlijke hoeveelheden hardheid te verwijderen. Dit resulteert in een verbeterde kwaliteit van het geleverde water, dat geschikt is voor huishoudelijk gebruik.

Waterontkalkers: ontkalken van water

Ontkalken van water

In een waterfiltratiesysteem worden verschillende elementen verwijderd, zoals bacteriën, gesuspendeerde deeltjes zoals zand en afzettingen, en in sommige gevallen specifieke chemicaliën. De effectiviteit hiervan hangt af van het type filter in het systeem. Het is echter belangrijk op te merken dat de meeste filtersystemen niet zijn ontworpen om opgeloste stoffen te verwijderen, zoals de ionen die waterhardheid veroorzaken.

Daarom verschilt de rol van een waterfiltratiesysteem, omdat het niet beoogt bacteriën of vaste deeltjes die bacteriën kunnen genereren bij het huishoudelijk waterverbruik te vangen. Aan de andere kant zijn er moderne drukfiltratiesystemen bekend als waterontkalkers of ontharders, die zich richten op processen zoals omgekeerde osmose en nanofiltratie.

Het omgekeerde osmosefiltratieproces verwijdert zouten en minimaliseert de hardheid van het water voor huishoudelijk gebruik. Hoewel een waterontkalker geen opgeloste stoffen kan elimineren, speelt het toch een belangrijke rol bij het voorkomen van afzetting van vaste stoffen in toestellen, leidingen en andere onderdelen van het watersysteem.

Ontkalken van hard water

Voordelen van ontkalken van water via waterontkalkers

Het is van cruciaal belang dat het huishoudelijke watertoevoersysteem zacht water levert, omdat een hoog gehalte aan mineralen zoals magnesium en calcium het water hard maakt. Op deze manier kan je een gezonde levensstijl handhaven en ervoor zorgen dat je toestellen en andere huishoudelijke items niet nadelig worden beïnvloed.

De populariteit van waterontkalkers tegenwoordig is te danken aan hun uitzonderlijk efficiënte resultaten. Deze systemen ontharden niet alleen het water, maar verbeteren ook de prestaties van je verwarmingssysteem. Bovendien helpen ze je te besparen op energiekosten. Tegelijkertijd voorkomen waterontkalkers de opbouw van residu in waterleidingen en verlengen ze hun levensduur.

Wil jij ook je hard water ontkalken?

Ontdek onze diverse waterontkalkers voor een betere waterkwaliteit in jouw huis.

Ontvang gratis offerte

Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Geen tussenpersoon = fabrieksprijzen!
Van productie tot installatie: we doen het allemaal zelf.

Vink het bovenstaande vakje aan om door te gaan.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.