Ontkalken van water

Waterontkalkers en hun voordelen

Het belangrijkste proces van een waterontkalker is dat van het ontharden van water door middel van het vervangen van calcium- en magnesium-ionen met ofwel natrium- of kalium-ionen. De eerst genoemde ionen zijn verantwoordelijk voor de hardheid van water en een waterontkalker egaliseert het drinkwater door het verwijderen van grote volumes hardheid en het maakt de levering van uw water van een hogere kwaliteit en geschikt voor huishoudelijk gebruik.

Ontkalken van water met Aqua Service

Waterontkalkers – ontkalken van water

In een waterfiltratie-systeem worden bacteriën, verschillende gesuspendeerde korrels zoals zand en afzettingen en in sommige gevallen bepaalde chemicaliën verwijderd.

Dit hangt af van de filter in het systeem.

De meerderheid van de filtersystemen is echter niet ontworpen om opgeloste stoffen te elimineren, zoals bijvoorbeeld ionen die de hardheid van water veroorzaken.

Dus de rol van een is nogal verschillend omdat het niet probeert bacteriën of vaste stoffen die bacteriële stoffen kunnen genereren in zij die water in een huishouden consumeren te vangen.

Aan de andere kant zijn er hedendaagse drukfiltratie-systemen die bekend staan als waterontkalkers of ontharders die zich richten op omgekeerde osmose en nanofiltratie.

Het proces van filtratie door middel van omgekeerde osmose verwijdert zouten en minimaliseert de hardheid in het water voor het huishouden.

Ook al kan een waterontkalker geen opgeloste stoffen elimineren, het speelt een belangrijke rol bij het voorkomen dat vaste stoffen worden afgezet in armaturen, waterleidingen enz.

Waterverzachter Aqua Service | Ontkalken van hard water

Voordelen van waterontkalkers | Ontkalken van water

Omdat een hoog volume van mineralen zoals magnesium en calcium het water hard maken, is het belangrijk dat de watertoevoer in het huishouden zacht water zou moeten zijn.

Op deze manier kunt u gezond leven en de levensduur van uw apparatuur en andere huishoudelijke goederen zullen niet negatief worden beïnvloed.

Ontkalken van water? Aqua Service Waterontharders

De reden waarom waterontkalkers tegenwoordig de voorkeur genieten is om hun zeer efficiënte resultaten.

Het systeem onthard het water en verbetert ook de prestaties van uw verwarming.

Het helpt u ook om te besparen op onkosten voor het gebruik van energie.

Tegelijkertijd voorkomen waterontkalkers de opbouw van residu in waterleidingen en verlengen hun levensduur.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in:
Type Persoon
Waar heeft u ons gevonden?