Regenwaterrecuperatie icoon

Regenwaterrecuperatie voor professionelen

Aqua-service-UV-lamp
UV-lamp

Regenwaterrecuperatie voor Professionelen en Bedrijven

Hemelwater heeft tal van toepassingen voor professioneel gebruik. Bij heel wat karweitjes kan u perfect regen gebruiken in plaats van leidingwater. Denk maar aan de gangen dweilen of de ramen lappen. Als u daar geen stadswater voor hoeft te gebruiken, scheelt dat ongelofelijk op de eindfactuur. We sommen even enkele cijfers op. Zo heeft u een idee van hoeveel u kan besparen.

Wat kan je doen met regenwater?

  1. Misschien heeft uw firma een gezellige binnentuin? Of een goed-onderhouden gazon? Wel, dan kost het minstens 1.300 liter per jaar om die groenigheid gezond te houden.
  2. Uw medewerkers gaan dagelijks 4 á 5 keer naar het toilet. Bij het doorspoelen stroomt 5 tot 12 liter water richting riool. Per persoon is dat minimum 30 liter perfect drinkbaar water. Op jaarbasis kom dit op minimum 10.000 liter water. Een enorme verspilling, niet? Uw collega’s verbieden om na elk plasje op de knop te duwen helpt, maar wat als u het systeem gewoon op regenwater laat werken?
  3. De ramen schoonmaken, het gebouw boenen, eventueel bedrijfsauto’s wassen, … Hoeveel liter water daar precies inkruipt, hangt af van de poetsman of -vrouw in kwestie. Maar u weet zelf ook wel dat het enorm veel is, met gemak 100 liter om gewoon even een auto onder handen te nemen.
  4. U liet douches installeren voor uw medewerkers. Heel handig, zeker als die mensen met de fiets komen of in de lunchpauze wat gaan fitnessen. Maar wist u dat 5 minuten douchen ongeveer 55 liter water vraagt? Een een keer in die cabine, kan het een tijdje duren voor iemand er weer uit geraakt. Ook hier brengt regenwater soelaas. Opgelet: ondanks de grondige filtering is de vloeistof niet hygiënisch genoeg om u mee te wassen. Een extra desinfectiesysteem is dus nodig.

Interesse in onze installaties? Vraag gerust een gratis prijsofferte.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in:

Een regenwaterrecuperatiesysteem voor thuis?