Opgelet! Indien je technische problemen hebt met je waterverzachter, is het belangrijk om eerst de bypass te sluiten.

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over problemen met de Aqua Service waterontharders. Van lekkages tot storingen, we hebben de oplossingen die je nodig hebt om je waterontharder probleemloos te laten werken.

We raden je aan om de bypass achteraan het toestel dicht te draaien. Hierdoor zal er gewoon leidingwater beschikbaar zijn via de kranen in je huis. Vervolgens kan je contact opnemen met onze technische dienst om een afspraak in te plannen. Ze helpen je graag verder.

We adviseren je om gedurende een bepaalde periode het zoutniveau te controleren. Na een aantal spoelingen zou het niveau moeten dalen. Sommige toestellen tonen op het scherm het aantal liters dat nog gebruikt kan worden voordat een spoeling wordt uitgevoerd. Je kan dit het beste controleren door de keukenkraan even open te zetten en ondertussen naar dit getal te kijken. Als het niet afneemt, neem dan contact op met onze technische dienst. Ze helpen je graag verder.

Het zoutverbruik van een waterontharder hangt af van de hoeveelheid water die wordt verbruikt. Als vuistregel geldt meestal dat er ongeveer 1 kg zout per kubieke meter water nodig is. Om een beter inzicht te krijgen in je zoutverbruik, kan je je waterverbruik controleren aan de hand van de factuur van je water. Op basis daarvan kan je eenvoudig de hoeveelheid zout berekenen die je nodig hebt.

Als je merkt dat je waterverbruik niet is toegenomen, maar het zoutverbruik wel hoog blijft, raden we je aan om contact op te nemen met onze technische dienst. Ze kunnen je verder helpen bij het identificeren en oplossen van het probleem.

Om de bypass te sluiten, begin met het dichtdraaien van de hoofdkraan voor het water. Wacht vervolgens 5 minuten voordat je een kraan in de keuken opendraait totdat er geen druk meer op staat. Probeer opnieuw om de bypass te sluiten.

Om de Resinpro in je waterontharder bij te vullen, volg je deze stappen:

  1. Zoek de klep waar je het zout ook bijvult en open deze. Je ziet een ronde buis met plastic deksel aan de zijkant.
  2. Verwijder voorzichtig het plastic deksel van de ronde buis.
  3. Giet de benodigde hoeveelheid Resinpro in de buis. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid gebruikt, volgens de instructies.
  4. Vergeet niet om het deksel weer stevig op de buis te plaatsen voor je de klep opnieuw sluit.
  5. Als je de buis niet direct kan vinden, kan je de Resinpro rechtstreeks in de zoutbak gieten. Het is echter raadzaam om bij het volgende onderhoud aan de technieker te vragen waar de buis precies is, zodat je in de toekomst het bijvullen correct kan uitvoeren.