Zout voor waterontharders

Op zoek naar zout voor waterontharders of waterverzachters, ook gekend als onthardingszout
Dan zit u bij Aqua Service aan het juiste adres. 

Wij leveren dagelijks zout voor waterontharders in tal van huishoudens en bedrijven, in gans België. 

Wanneer we bij u onthardingszout kunnen leveren bieden we u een onderhoud aan van uw waterontharder. Op die manier bent u altijd verzekerd van topkwaliteit zout voor waterontharders en een top werking van uw waterverzachter of ontkalker. 

Wij kunnen doorgaans ook de meeste merken van waterverzachters herstellen en kunnen voor elk merk van ontkalker het gepaste zout en onderhoud aanbieden. Aarzel dus niet om het team van Aqua Service te contacteren voor uw zout bestelling. 

Aqua Service garandeert u een onthardingszout van de beste kwaliteit en een uitstekende service voor uw waterverzachter. U kan ons gratis bellen op het nummer 0800 8 2222, of ons digitaal formulier invullen.

Ontardingszout voor waterontharder kopen op de beurs

Soorten zouten voor waterontharder

Er zijn drie soorten zouten voor waterontharders die worden verkocht onder verschillende merknamen. De belangrijkste soorten zout bevatten steenzout, zeezout en verdampt zout. Steenzout is de goedkoopste optie, maar het verdient minder voorkeur vanwege de hoge onoplosbaarheid en relatief lage natriumgehalte. Zeezout heeft de tweede hoogste onoplosbaarheid, terwijl verdampt zout het laagste onoplosbaarheidsgehalte heeft wat betekent dat het sneller oplost en beter werkt.

De meeste fabrikanten van wateronthardingstoestellen zullen verschillende onthardingszouten aanraden. Echter, is het aangeraden om verschillende soorten zouten niet te mengen omdat elk zijn eigen eigenschappen heeft. Aqua Service is de pionier in het leveren van het beste zout voor waterontharders.

Hoe gebruikt u zout voor waterontharder?

Zout voor waterontharders of waterverzachters in een huishoudelijke omgeving is eenvoudig te gebruiken. Elke keer als er regeneratie is, zal zout moeten worden toegevoegd aan het reservoir. Als het zout in het reservoir niet oplost en het bijvoorbeeld grote brokken genaamd bruggen vormt, moet u mogelijk het zout eruit halen en in stukken breken.

Het waterpeil dat u in de tank heeft zal afhangen van het type onthardingszout dat u gebruikt. Zo zal het niveau iets hoger zijn voor pellet (ingedampt zout) vergeleken met zeezout. Als u overschakelt van het ene type zout naar het andere moet u het water niveau aanpassen. Het zout moet een kleine tijd voor regeneratie worden toegevoegd, zodat het verblijft in het water. Als het onmiddellijk voor de regeneratie wordt toegevoegd, zult u merken dat het resulterende water niet zacht is.

Een ander belangrijk feit is dat onthardingszouten moeten worden gebruikt in combinatie met een onthardingsinstallatie, het simpelweg toevoegen van zouten aan hard water zal het niet het zacht maken

zout voor waterontharder

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat geïnstalleerd op de huishoudelijke watervoorziening. Het doel van een waterontharder is om harde mineralen te vervangen in het water, zoals calcium en magnesium met natrium. Dit proces transformeert hard water in zacht water. Hoewel mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium goed voor de gezondheid worden beschouwd, zorgt hard water voor problemen in sanitaire voorzieningen en sanitair. Bovendien kan het niet gemakkelijk worden gebruikt om zeep of detergentia te ontbinden. Hard water kan ook nog een roestige kleur of een sterke aardse geur hebben wat zorgt dat het niet drinkbaar is.

Een typische waterontharder heeft een mineraaltank gevuld met polystyreen parels die een negatieve lading hebben. Deze trekken de positief geladen magnesium en calcium ionen uit het water en spoelen het weg. Daarna stroomt er pekelwater doorheen en het hoge natriumgehalte verwijdert calcium en magnesium uit de korrels, die vervolgens worden weggespoeld. Het overtollige pekelwater wordt ook verwijderd. Het verkregen water in de tank is daarna niet meer hard, hoewel het nu misschien wel meer natrium zou hebben.

Welke waterontharder moet u kiezen?

Aqua Service is trots op het feit dat ze de beste oplossingen voor waterbehandeling leveren aan gebruikers in woningen, kantoren en industrieën. Voor huishoudelijk gebruik kosten Aqua Service waterontharders tussen de 1000 en 2000 euro. De kosten voor water ontharders vereist voor industriële doeleinden zijn afhankelijk van de behoeften van de industrie en de hoeveelheid hardheid in het water.

Vraag een gratis offerte aan
Meer weten over onze systemen? Vraag nu een gratis offerte en kalktest aan.
Ik heb interesse in: