Antikalk systemen: verhoog de kwaliteit van je water

Ben je op zoek naar een effectief antikalk systeem? Of je nu thuis bent, op kantoor of in een bedrijfscomplex, is het essentieel om altijd aandacht te besteden aan gezondheid en hygiëne.

Verontreinigingen zijn alomtegenwoordig: in de lucht die we inademen, in ons voedsel en, misschien wel het belangrijkste, in het water dat we drinken. Hoewel het moeilijk is om 100% zuiverheid in onze levensstijl te garanderen, kun je enkele methoden gebruiken om ervoor te zorgen dat jij en je omgeving een veilig en gezond leven leiden, en het installeren van een waterontharder is er een van.

Antikalk systemen in een notendop

Antikalk

Voordat je een waterontharder kiest, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze effectief antikalk is en verstoppingen en corrosie in je waterleidingen voorkomt. Hoewel de werking van een waterontharder mechanisch ingewikkeld kan lijken, is de mogelijkheid om uit verschillende methoden te kiezen een procesvereenvoudiging. Er zijn in feite twee belangrijke benaderingen om hard water te ontharden:

Elektromagnetische Waterontharders

Bij deze methode worden magneten en draden strategisch rond waterleidingen geplaatst om moleculaire interacties mogelijk te maken. Deze elektromagnetische waterontharders, ook wel bekend als de 'gemakkelijke' optie, gebruiken koolzuurzout om ongewenste zeepresten te verwijderen, die het gevolg zijn van de concentratie van calcium en magnesium in het water.

Voordelen van elektromagnetische waterontharders: Deze magnetische systemen richten zich op het verlagen van het calcium- en magnesiumgehalte in het water, waardoor de effecten van hard water worden bestreden. Ze zijn ook relatief betaalbaar en gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Nadelen van elektromagnetische waterontharders: Het magnetische veld heeft alleen invloed op delen van de leiding die zich in de nabijheid bevinden. Dit betekent dat alleen het water dat door dat specifieke gebied stroomt, wordt onthard, met weinig tot geen effect op de gehele watervoorziening. Bovendien duurt de werking van het magnetische veld meestal slechts ongeveer 48 uur, waarna het proces herhaald moet worden. Om deze redenen raden wij het gebruik van elektromagnetische waterontharders doorgaans af.

Waterbehandeling

Waterontharders maken gebruik van specifieke technologieën om kalkaanslag in waterleidingen en verwarmingssystemen te verminderen. Hoewel dit proces draait om het verzamelen van atomen om de niveaus van waterhardheid te verminderen, kunnen na afloop nog steeds enkele elementen van hardheid in het watersysteem worden aangetroffen. Het resultaat van deze methode staat niet altijd garant voor 100% antikalk of kalkvrij water.

De Voordelen en nadelen van antikalk systemen

Voordelen: Afhankelijk van de kwaliteit van het systeem, vergen waterontharders over het algemeen weinig onderhoud. Ze behouden ook de natuurlijke minerale samenstelling van water, in tegenstelling tot sommige andere wateronthardingsmethoden die schadelijke chemicaliën vereisen.

Nadelen: Er zijn verschillende apparaten op de markt die zichzelf "waterontharder" noemen, maar niet allemaal van dezelfde kwaliteit of effectiviteit zijn. Het is dus van essentieel belang om altijd een waterontharder van een gerenommeerd merk aan te schaffen om de beste resultaten te garanderen.

Aqua Service antikalk systemen en ontkalkers

Bij Aqua Service bieden we complete oplossingen voor al je wateronthardingsproblemen. Sinds 1970 leveren we hoogwaardige waterontharders die zorgen voor antikalk en zuiver water. Kies voor Aqua Service voor een betrouwbare oplossing om de kalkproblemen in je water aan te pakken en te genieten van de voordelen van schoon, zacht water. Kortom, met antikalk systemen kun je de kwaliteit van je water aanzienlijk verbeteren en de negatieve effecten van hard water verminderen.

Overweeg de installatie van een effectieve antikalkoplossing om je waterleidingen en apparaten te beschermen en te zorgen voor gezonder, zachter water in je dagelijkse leven.

Ontvang gratis offerte

Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Geen tussenpersoon = fabrieksprijzen!
Van productie tot installatie: we doen het allemaal zelf.

Vink het bovenstaande vakje aan om door te gaan.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.