De markt voor waterbehandeling wordt momenteel overspoeld door talloze waterverzachters die allemaal beweren de beste te zijn. Dit maakt de keuze van een geschikte waterverzachter voor velen een uitdagende taak. De opties lijken wel eindeloos.

Ontdek de waterverzachters van Aqua Service

Wanneer je overweegt een waterverzachter aan te schaffen, is het van essentieel belang dat je toegang hebt tot de juiste informatie om de beste beslissing te nemen. Het is cruciaal om voor jezelf duidelijk te hebben waarom je een waterverzachter nodig hebt en waarom juist dat specifieke product van dat merk de juiste keuze is.

Als je even in het duister tast over welk merk waterverzachter te kiezen of twijfelt of je überhaupt een waterverzachter nodig hebt, kan dit artikel enkele van deze vragen beantwoorden. Maar voordat we daarop ingaan, laten we eerst eens bekijken hoe waterverzachters precies werken en hoe ze het proces van behandeling van hard water aanpakken.

Hoe werken waterverzachters?

Waterverzachters zijn waterbehandelingssystemen die worden ingezet om de mineralen die hardheid veroorzaken in hard water te verwijderen. Kort gezegd, hard water is water dat uit de kraan komt en een hoog gehalte aan calcium, magnesium en kalk bevat. Dit type water is niet geschikt voor veel dagelijkse huishoudelijke taken, zoals wassen, afwassen, schoonmaken of zelfs baden. Het kan problemen veroorzaken bij het uitvoeren van deze taken, wat leidt tot de zoektocht van veel huishoudens naar manieren om hun harde water om te zetten in zacht water.

Waterverzachters, waaronder die vervaardigd door Aqua Service, hebben een harscontainer met kleine zeolieten of harskorrels die verantwoordelijk zijn voor de uitwisseling. Aan deze korrels zijn natriumionen gebonden. Wanneer hard water door deze container stroomt, vervangen de positief geladen natriumionen de negatief geladen magnesium- en calciumionen in het water. Dit proces staat bekend als ionenwisseling en zorgt ervoor dat hard water wordt omgezet in zacht water - water dat veel geschikter is voor huishoudelijke taken en persoonlijke hygiëne.

Wanneer de natriumreserves in de harscontainer zijn uitgeput, moet de container worden gespoeld met een zoutoplossing, wat het regeneratieproces wordt genoemd. Dit vult de container opnieuw met natriumionen, zodat het volgende harde water succesvol kan worden behandeld.

Voordat we de redenen bespreken om te kiezen voor een Aqua Service waterverzachter, moeten we eerst bekijken hoe je kan bepalen of je een waterverzachter nodig hebt.

Wanneer heb je een Aqua Service waterverzachter nodig?

Als je vermoedt dat het water bij je thuis hard water is en een overmatige hoeveelheid mineralen zoals calcium, magnesium en kalk bevat, is het essentieel om eerst een wateranalyse uit te voeren voordat je overweegt om een Aqua Service waterverzachter aan te schaffen. Er zijn tal van professionele bedrijven die gespecialiseerde tests kunnen uitvoeren om zowel de hoeveelheid als het type mineralen in je water te meten.

Je kan ervoor kiezen om een specialist langs te laten komen om je water te analyseren, maar je kan ook eenvoudig een monster van je kraanwater nemen en dit naar een laboratorium sturen voor onderzoek. Een dergelijke watertest kan je helpen bepalen welk type Aqua Service waterverzachter het meest geschikt is voor jouw huishouden. De test zal het niveau van waterhardheid aangeven en je tevens informeren over mogelijke andere verontreinigingen in het water.

Het is raadzaam om regelmatig wateranalyses uit te voeren als je vermoedt dat er iets mis is met het water dat uit je kraan komt. Op basis van deze bevindingen kan je beslissen of je daadwerkelijk een waterverzachter nodig hebt of dat er wellicht een andere oplossing nodig is.

Nu je weet wanneer waterverzachting noodzakelijk kan zijn, kunnen we doorgaan naar waarom je het beste kan kiezen voor een Aqua Service waterverzachter.

Waterverzachters van Aqua Service

7 redenen om te kiezen voor een Aqua Service waterverzachter

Er zijn diverse overtuigende redenen waarom de keuze voor een Aqua Service waterverzachter gerechtvaardigd is. Hieronder vind je de meest belangrijke redenen die consumenten in overweging moeten nemen bij het maken van de juiste keuze.

1. Een Aqua Service waterverzachter verlengt de levensduur van je sanitair

Heb je je ooit afgevraagd wat die witte aanslag is die je op de leidingen ziet? Deze witte laag wordt achtergelaten wanneer er hard water door de leidingen stroomt en staat bekend als kalkaanslag. Kalkaanslag is een ophoping van mineralen, voornamelijk calcium, kalk en magnesium, die zich in de loop van de tijd aan de leidingen hecht. Als hier niet snel iets aan wordt gedaan, kan deze ophoping zeer moeilijk te verwijderen zijn. Het kan niet alleen de wateraanvoer verstoren, maar ook aanzienlijke schade aan sanitaire voorzieningen veroorzaken. Kalkaanslag versnelt de slijtage van waterleidingen en resulteert vaak in reparaties.

Kortom, kalkaanslag is schadelijk voor je waterleidingen en een probleem dat snel moet worden aangepakt om de waterstroom te behouden en leidingproblemen te voorkomen. Hier komt een waterverzachter van Aqua Service van pas. Deze waterverzachters behandelen hard water op een manier waardoor de mineralen die kalkaanslag veroorzaken worden verwijderd of geïnactiveerd. Dit betekent dat huishoudelijk hard water dat is behandeld met een waterverzachter geen kalkaanslag meer achterlaat in de waterleidingen.

2. Een Aqua Service waterverzachter zorgt ervoor dat je kleding beter gewassen wordt

Als je je steeds afvraagt waarom je kleding na het zorgvuldig wassen nog steeds stug aanvoelt en er niet echt schoon uitziet, dan is hard water waarschijnlijk de boosdoener. De elementen in hard water zijn niet bepaald vriendelijk voor je kleding, en daardoor blijft wasgoed dat in dit water is gewassen stijf en ruw aanvoelen.

Het echte probleem is dat de mineralen die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water de effectiviteit van afwas- en wasmiddelen belemmeren. Het lijkt soms zelfs alsof je kleding niet eens gewassen is, zelfs na meerdere wasbeurten.

Zachtere kleding en minder slijtage door waterverzachter

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem: als je een waterverzachter van Aqua Service bij jou thuis laat installeren, hoef je je geen zorgen meer te maken over ruwe kleding na het wassen. Zodra het harde water is behandeld met een waterverzachter, voelt de kleding die in dit water is gewassen veel zachter aan. Bovendien kunnen wasmiddelen veel effectiever werken in zacht water, waardoor je kleding veel schoner wordt.

3. Een Aqua Service waterverzachter helpt voor een gladdere huid en zachter haar

De meeste mensen die thuis hard water gebruiken, realiseren zich niet dat regelmatig wassen met dit type water schadelijk kan zijn voor de huid. Als je na het douchen een witte waas op je huid ziet, is dat waarschijnlijk het gevolg van achtergebleven resten van hard water. Het baden in hard water kan de huid ruw laten aanvoelen en het gevoel geven dat deze niet echt schoon is. Bovendien verstoort hard water de werking van zeep, waardoor het gebruik ervan minder effectief wordt. Het schuimt moeilijk en er blijven zeepresten op het lichaam achter na het afspoelen. Ook de efficiëntie van shampoo wordt beperkt, waardoor het haar stijf en stug aanvoelt na het wassen.

Door hard water in de badkamer te behandelen met een Aqua Service waterverzachter verdwijnen deze problemen. Zachter water zorgt voor een rijkere schuimlaag met badzeep en shampoo, wat je zult voelen op je lichaam en haar. Er blijft geen witte aanslag meer achter, en je huid voelt gladder en zachter dan ooit tevoren aan.

4. Een Aqua Service waterverzachter geeft je toestellen vriendelijk water

Hard water kan ook aanzienlijke problemen veroorzaken voor je apparaten. Machines of toestellen die regelmatig water gebruiken, zoals wasmachines, vaatwassers en waterverwarmers, kunnen verstopt raken of bedekt worden met een dikke laag mineraalresten door het gebruik van hard water. Deze ophopingen zijn moeilijk te verwijderen en kunnen het goede functioneren van de apparaten verstoren.

Net als bij de invloed op je waterleidingen kan de ophoping van mineralen ook de levensduur van je apparaten aanzienlijk verkorten omdat het de mechanische onderdelen sneller doet slijten. Dit probleem kan worden opgelost door een Aqua Service Waterverzachter in je huis te installeren. Dit behandelt het harde water en verwijdert de mineralen die hardheid veroorzaken. Hierdoor kun je kalkaanslag in je apparaten vermijden en genieten van effectief werkende machines.

5. Een Aqua Service waterverzachter zorgt ervoor dat je je tegels, muren en gootstenen goed proper krijgt

Je kan behoorlijk gefrustreerd raken door die vervelende, witte vlekken die zelfs na grondig schoonmaken op de tegels en muren van de badkamer blijven zitten. Deze vlekken zijn niet alleen storend vanwege hun onaantrekkelijke uiterlijk, maar ze zijn ook buitengewoon lastig te verwijderen, vooral als het gaat om de witte aanslag in de badkamergootsteen. Hetzelfde geldt voor de keukengootsteen, waar zich een laag kalkaanslag kan vormen als het gebruikte water veel hardheidsmineralen bevat.

De oplossing voor dit probleem is opnieuw de installatie van een Aqua Service waterverzachter. Waterverzachters behandelen het water op een manier waarbij de mineralen die kalkaanslag veroorzaken worden verwijderd. Dit resulteert in minder kalkaanslagvorming en dus minder vlekken op tegels, gootstenen en andere oppervlakken. Voor mensen die hun huis echt vlekkeloos willen houden, en eigenlijk voor iedereen, kan het een enorme opluchting zijn wanneer tegels en gootstenen weer helemaal schoon zijn zonder die hardnekkige vlekken.

6. Een Aqua Service waterverzachter zorgt ervoor dat je heel wat geld kan besparen

Dit is misschien wel de meest overtuigende reden om te kiezen voor een Aqua Service waterverzachter, hoewel de meeste mensen zich niet bewust zijn van dit aspect van zacht water. Je vraagt je wellicht af hoe een waterverzachter geld kan besparen, aangezien het aanvankelijk een investering lijkt te zijn. Deze investering betaalt zich echter snel terug, omdat een waterverzachter verschillende problemen oplost en besparingen oplevert op de aanschaf van nieuwe apparatuur, reparatiekosten en de aanschaf van reinigingsproducten. Hieronder wordt in detail uitgelegd hoe je geld kan besparen door een waterverzachter te gebruiken.

Laten we als voorbeeld de was nemen. Wanneer je kleding uit de wasmachine komt na gewassen te zijn in zacht water, voelt het minder stug aan en kost het minder tijd en moeite om schoon te maken. Dit betekent dat het wasmiddel dat je eerder gebruikte nu effectiever kan werken, waardoor je er minder van nodig hebt dan bij het wassen met hard water. Het eindresultaat is veel schoner. Hierdoor hoef je minder was- en schoonmaakmiddelen aan te schaffen en bespaar je geld dat je voor andere zaken kan gebruiken.

Wanneer je eenmaal een waterverzachter in je huis hebt geïnstalleerd, kun je erop vertrouwen dat zeep en shampoo tijdens het baden hun werk goed zullen doen. Dit resulteert in een rijk schuim dat alle resten van je huid en haar verwijdert, die eerder waren achtergebleven door het gebruik van hard water. Omdat zeep en shampoo gemakkelijk kunnen worden afgespoeld en een schoner en zachter resultaat opleveren, hoef je niet langer veel geld uit te geven aan dure bodylotion of haarconditioner.

Bovendien bespaar je geld op schoonmaakproducten voor je badkamer en keuken wanneer je een waterverzachter hebt geïnstalleerd. Kalkaanslag op je sanitair, waaronder de gootsteen en de douche, maar ook op tegels, muren en douchegordijnen, laat vaak een slechte indruk achter. Gewone schoonmaakproducten werken vaak niet goed of moeten in grote hoeveelheden worden gebruikt om een bevredigend resultaat te bereiken. Met zacht water zul je veel minder vaak hoeven te investeren in dit soort schoonmaakproducten, wat geld bespaart.

Bespaar 650 euro per jaar met een waterverzachter

Het beste is dat je aanzienlijk geld bespaart op apparaten en waterleidingen die niet voortijdig kapot gaan en stoppen voordat de garantie verloopt. Het installeren van een waterverzachter betekent dat je veel minder geld hoeft uit te geven aan reparaties of de vervanging van apparaten en loodgieterswerk. Hierdoor wordt je investering plotseling zeer kostenefficiënt. Wasmachines en vaatwassers hoeven bovendien minder vaak te draaien, wat ook geld bespaart op je elektriciteitsrekening.

7. Een Aqua Service waterverzachter is eenvoudig te installeren en te onderhouden

Waterverzachters van Aqua Service zijn eenvoudig te installeren en in te stellen. Voor sommige modellen heb je alleen aansluitingen op de leidingen en de afvoer, en een stroomvoorziening nodig, en dan ben je bijna klaar om te genieten van zacht water. Het is echter aan te raden om je waterverzachter te laten installeren door een professional, zoals Aqua Service. Zorg ervoor dat de waterverzachter is geplaatst op een plek die gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud. Het is goed om te weten dat Aqua Service waterverzachters weinig onderhoud nodig hebben en meerdere jaren optimaal kunnen functioneren. Als het apparaat correct is geïnstalleerd, kan het heel lang meegaan. Sommige modellen waterverzachter werken niet automatisch en vereisen daarom meer toezicht en onderhoud, maar over het algemeen hebben waterverzachters weinig reparaties nodig.

Conclusie

Concluderend bieden de waterverzachters van Aqua Service voldoende voordelen om het tot een waardevolle investering te maken voor je huishouden. Het installeren van een waterverzachter leidt tot een reeks kostenbesparingen en brengt tal van voordelen met zich mee die gepaard gaan met het gebruik van zacht water. Het is verstandig om wat vooronderzoek te doen voordat je overgaat tot een mogelijke aankoop, waarbij je rekening houdt met factoren als prijs, installatie, capaciteit, mogelijkheden en het type waterverzachter bij het maken van je keuze.

Ontvang gratis offerte

Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Geen tussenpersoon = fabrieksprijzen!
Van productie tot installatie: we doen het allemaal zelf.

Vink het bovenstaande vakje aan om door te gaan.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.