Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder is een ingenieus apparaat dat jouw leidingwater zuivert door mineralen, zoals calcium en magnesium, effectief te verwijderen. Het cruciale proces begint met een cilinder die kleine harsbolletjes bevat. Deze harsbolletjes zijn van nature geladen met negatieve ionen.

Wanneer hard water door de waterontharder stroomt, komen de positief geladen calcium- en magnesiumionen in contact met de harsbolletjes. De aantrekkingskracht tussen de tegenovergestelde ladingen zorgt ervoor dat deze mineralen aan de harsbolletjes blijven plakken terwijl het water verder stroomt. Hierdoor worden de schadelijke calcium- en magnesiumionen uit het water verwijderd voordat het je huishoudelijke apparaten en sanitair bereikt.

Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd met calcium- en magnesiumionen, wat betekent dat het niet langer effectief is in het verwijderen van deze mineralen uit het water. Op dat moment wordt een regeneratieproces in gang gezet. Tijdens deze regeneratieperiode wordt een speciale zoutoplossing gebruikt om de harsbolletjes schoon te spoelen en de gehechte calcium- en magnesiumionen weg te spoelen. Hierdoor wordt de hars weer gereed gemaakt voor de volgende cyclus van waterontharding.

Resultaat: minder kalkaanslag

Het resultaat van dit proces is dat je kunt genieten van zachter water in je huishouden. Dit betekent minder kalkaanslag op apparaten en sanitair, efficiëntere reiniging van kleding en servies, en een verlengde levensduur van huishoudelijke apparaten zoals boilers, wasmachines en vaatwassers. Bovendien draagt het bij aan een algehele verbetering van de waterkwaliteit in je huis.

Wat doet een waterontharder? Kalk voorkomen

Onze waterontharders verwijderen enkel het teveel aan kalk

Bij de installatie houden we altijd rekening met jouw specifieke wensen en de kwaliteit van het stadswater. Dit proces start met een gedetailleerde analyse van het lokale water om de optimale instellingen voor de waterontharder vast te stellen.

Ons doel is niet om alle kalk volledig te verwijderen, maar om alleen het overmatige kalkgehalte te verminderen. Hierdoor wordt de levensduur van apparaten verlengd en de effectiviteit van schoonmaakmiddelen verbeterd. Kort samengevat, onze technici zijn gespecialiseerd in het installeren en afstellen van waterverzachters, wat resulteert in een verbeterde waterkwaliteit en kostenbesparingen voor onze klanten.

Je overweegt een waterontharder?

We helpen je graag verder. Vraag gerust hieronder een gratis prijsofferte aan.

Ontvang gratis offerte

Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Geen tussenpersoon = fabrieksprijzen!
Van productie tot installatie: we doen het allemaal zelf.

Vink het bovenstaande vakje aan om door te gaan.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.