Waterverzachter aankopen: een goed idee?

Zoals je wellicht al hebt gemerkt, biedt kalkwater weinig voordelen voor huishoudelijk gebruik. Het kan leiden tot vervelende problemen zoals kalkaanslag in je leidingen, apparaten en zelfs op je sanitair. Om deze problemen te voorkomen en de kwaliteit van je water te verbeteren, is het sterk aanbevolen om een waterverzachter aan te kopen, vooral als de waterhardheid in je regio boven de 15°F ligt.

Maar hoe komt je erachter hoe hard het water in je huis is? Gelukkig is dit vrij eenvoudig te achterhalen. Je kan de waterhardheid van je regio controleren door de website van je lokale watermaatschappij (voorbeeld: De Watergroep) te raadplegen. Daar vind je meestal gedetailleerde informatie over de waterkwaliteit, inclusief de waterhardheid.

Op basis van de gemeten waterhardheid kunnen we de volgende classificaties maken:

  • Als de waterhardheid op of onder de 15°F ligt, spreken we van zacht water. Zacht water heeft de neiging minder kalkaanslag te veroorzaken en is doorgaans wenselijk voor huishoudelijk gebruik.
  • Bij een waterhardheid tussen 15°F en 30°F wordt gesproken van medium hard water.
  • Als de waterhardheid op of boven de 30°F ligt, hebben we te maken met hard tot zeer hard water. Dit kan leiden tot aanzienlijke kalkaanslagproblemen en kan schadelijk zijn voor je apparaten en sanitair. In deze situatie is het ten zeerste aanbevolen om een waterverzachter aan te kopen om de negatieve effecten van hard water te verminderen.

Kortom, het kennen van de waterhardheid in je regio en het begrijpen van de bijbehorende classificaties kan je helpen de juiste stappen te nemen om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren en mogelijke problemen te voorkomen.

Waterverzachter aankopen

Duurzame waterverzachters van Aqua Service

De waterverzachters van Aqua Service maken komaf met dat kalkwater en al z'n slechte gevolgen. Onze toestellen filteren alle krijt uit je kraantjeswater en maken het weer heerlijk zacht. Die waterontharding zorgt voor een gezonder huis, lichaam en milieu. Omdat de ontkalkers heel duurzaam zijn, geniet je van 15 tot zelfs 25 jaar lang van de voordelen (plus een fabrieksgarantie van maar liefst 20 jaar).

Een waterverzachter aankopen?

We helpen je graag verder. Vraag gerust hieronder een gratis prijsofferte aan.

Ontvang gratis offerte

Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Geen tussenpersoon = fabrieksprijzen!
Van productie tot installatie: we doen het allemaal zelf.

Vink het bovenstaande vakje aan om door te gaan.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.