De aankoopprijs van een waterverzachter

Een waterverzachter is een investering, dat valt niet te ontkennen. Echter, deze investering wordt doorgaans binnen drie jaar terugverdiend. Best mooi, zeker als je weet dat een waterverzachter een levensduur van 15 tot zelfs 25 jaar heeft. Dit betekent dat je gedurende jaren een aanzienlijke besparing kan realiseren.

Maar wat kost een waterverzachter nu eigenlijk?

Over het algemeen liggen de prijzen tussen de 1.200 en 1.850 euro voor een degelijk toestel. In het geval van industriële waterverzachters kan dit bedrag oplopen tot 3.000 euro of zelfs meer. Uiteraard hangt de prijs sterk af van verschillende factoren, zoals de omvang van het apparaat, de beschikbare mogelijkheden en de capaciteit ervan. Daarnaast spelen ook eventuele extra onderdelen een rol. Voor sommige professionele klanten kan bijvoorbeeld een ontijzeraar noodzakelijk zijn, vooral als het ijzergehalte in het water te hoog is en het verzachtingsproces belemmert.

Wat kost het onderhoud van een waterverzachter?

De aanschaf van een waterverzachter is één aspect, maar het is belangrijk om ook de kosten voor het onderhoud in overweging te nemen. Deze kosten zijn verdeeld over drie categorieën:

Water

Om de harsen regelmatig schoon te spoelen, is water nodig. Voor een gemiddeld huishouden komt dit neer op ongeveer 3.600 liter per jaar. Dit aantal kan echter variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van je gezin, de hardheid van het water, de frequentie van spoelingen en het type zout dat je gebruikt.

Aankoopprijs van een waterverzachter

Regeneratiezout

Ook voor het schoonspoelen van de harsen is zout nodig. Voor een gemiddeld gezin bedraagt dit ongeveer 60 kilogram per jaar. Ook hier geldt dat de hoeveelheid afhangt van verschillende factoren, zoals gezinsgrootte, waterhardheid, spoelfrequentie en het type zout dat wordt gebruikt.

Elektriciteit

Veel waterverzachters hebben weinig tot geen elektriciteit nodig. Standaardmodellen maken gebruik van hydraulische druk op de waterleiding, wat betekent dat er geen elektriciteit bij betrokken is. Meer geavanceerde systemen kunnen een elektronische timer hebben om het reinigingsproces te regelen, wat een kleine hoeveelheid stroom vereist, maar over het algemeen blijven deze kosten beperkt.

Totaalprijs van een goede waterverzachter

De kosten van een waterverzachter spelen vanzelfsprekend een cruciale rol bij de aankoopbeslissing. Het is geen impulsieve beslissing, maar eerder een weloverwogen keuze die zorgvuldig moet worden overwogen.

Aqua Service is een doorgewinterde expert en marktleider sinds 1970 op dit gebied, en we staan klaar om je te begeleiden. Wat nog belangrijker is, we zijn in staat om het juiste systeem aan te bieden dat past bij jouw specifieke gezinssituatie, waardoor je optimaal kan besparen.

Doordat we rechtstreeks met je samenwerken, kunnen we al onze producten tegen zeer gunstige tarieven aanbieden. We beheren het gehele proces, inclusief productie, levering, installatie en onderhoud intern. Er zijn geen tussenpersonen betrokken, wat betekent dat we je toegang bieden tot onze producten tegen fabrieksprijzen.

Ontvang gratis offerte

Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Geen tussenpersoon = fabrieksprijzen!
Van productie tot installatie: we doen het allemaal zelf.

Vink het bovenstaande vakje aan om door te gaan.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.